Felhívás kollégiumi felvételre

 

Kedves felvételt kérő diákok!

Intézményünk az egyik legrégebben működő bentlakásos intézmény a fővárosban. Szép, csendes környezetben helyezkedik el, a Városliget szomszédságában. Közlekedés szempontjából kiválóan megközelíthető, a Keleti pályaudvartól autóbusszal 2 megállóra helyezkedik el (5-ös, 7-es, 110-es, 112-es járatok).

A kollégium koedukált (74 leány, 46 fiú férőhely), viszonylag kis létszámú, otthonos, családias légkörű.

A jelentkező tanulók közül fiúkat csak korlátozott létszámban tudunk fogadni, hiszen évek óta kevés végzős tanulónk van, ezért főként lányok jelentkezését várjuk, közülük is az érettségi előtt álló, középiskolás korosztályt.

Kollégiumunk tevékenységrendszerében elsődlegesnek tartjuk az esztétikus, otthonos környezetben kialakított jó tanulási lehetőségeket, a szervezettséget, a személyes kapcsolatok rendszerét, a folyamatos kulturálódást elősegítő foglalkozásokat, a testi nevelést.

A 2004-ben felújított kollégiumunk otthonos, tiszta, a tanulók lakószobái két, illetve három személyesek. A zuhanyzó helyiségek korszerűek és mosókonyha is rendelkezésre áll a tanulók számára.

Az informatika terem folyamatos internet elérhetőséggel segíti a tanulók tevékenységét.

A színpaddal ellátott klubszoba a színtere az ünnepélyek, kulturális rendezvények lebonyolításának, a rendszeres foglalkozásoknak. Az előadások, foglalkozások sikerességét korszerű audiovizuális eszközök biztosítják.

A zenét kedvelő és gyakorolni kívánó tanulók a József Attila teremben gyakorolhatnak és használhatják a kollégium hangszereit (pianínó, szintetizátor).

A tanulók iskolai felkészülését a kollégium könyvtára segíti, amely csoportfoglalkozások helyszíneként és olvasóteremként is működik.

A pihenést, kikapcsolódást segíti a kollégium egyre szépülő kertje, amelyet az egykori- és a jelenlegi kollégisták által hozott növények, gyümölcsfák díszítenek. Ugyanezt a célt szolgálja az I. emeleten lévő pálmaház is.

 

Testedzésre, sportolásra a villanyvilágítással ellátott kisméretű pályán, valamint a konditeremben van lehetőség.

Rendszeres házibajnokságok (kézi –és kosárlabda, kispályás foci, asztalitenisz), valamint felmérések (pl. atlétika) alapján készítjük fel tanulóinkat a kollégiumok közötti sportversenyekre.

A kollégium konyhával is rendelkezik, ahol a tanulók napi háromszor étkezhetnek.

Kollégistáink elé komoly követelményeket állítunk: elvárjuk a készségek szerinti tanulmányi munkát és eredményességet. A kollégium nevelőtanárai biztosítják a korrepetálást és folyamatos kapcsolatot tartanak a tanulók iskoláival, illetve az osztályfőnökökkel.

Elvárjuk a Házi- és Napirend, valamint az egyéb szabályozók pontos betartását, a megismert és a vállalt feladatok jó szintű teljesítését, az igényességet a környezet ápolásában, alakításában, a pontosságot, udvarias, fegyelmezett magatartást.

A tanulók szabadidejének tartalmas eltöltését szolgálják a választható szakköri foglalkozások ( rajz, kézműves, sakk, labdajáték, társasjáték, francia nyelvi, olasz nyelvi és dráma szakkörök).

Kérjük a tisztelt szülőket és a tanulókat, hogy tekintsék meg a kollégium honlapját, ahol részletesen tájékozódhatnak a kollégium működéséről, a kollégiumban folyó pedagógiai munkáról, tevékenységről.

A honlapról letölthetik a kollégiumi felvételhez szükséges Jelentkezési lapot, amit kérünk visszaküldeni postai úton, vagy aláírva, szkennelve email-ben a következő címre:

József Attila Középiskolai Kollégium

1146 Budapest, Cházár András utca 6.

Telefon: 06-1-6067325, 06-1-6067326

E-mail cím: ria.szeman@gmail.com

Üdvözlettel:

Üveges-Szemán Viktória intézményvezetői hatáskörben/jogkörben eljáró intézményvezető-helyettes