Szakkörök

 

Asszertív kommunikáció és viselkedéstan

Tartja: Oláh József
   

A szakkör célja a tanulók egymás közötti kommunikációjának a fejlesztése, javítása, amely feltételezi egymás elfogadását, megértését és a legnehezebb helyzetekben is az együttműködést.  Segít a konfliktusok kezelésében, megismeretet a gyakorlatban jól alkalmazható tippekkel, trükkökkel, amelyek segítségével a nézeteltérések könnyen és jól kezelhetők.

_____________________________________________________________________________

 

Francia nyelv

Tartja: Kubinyi-Liebermann Katalin

Azoknak ajánlom, akik a francia nyelv és kultúra iránt érdeklődnek, és egy igazán különleges és szép nyelvet szeretnének tanulni. Ezzel szerezhetnek egy kis alapot  egy később lehetséges franciaországi útjukhoz. Akik pedig már tanulják, azoknak jó lehetőség gyakorlásra, szókincs fejlesztésére.

_____________________________________________________________________________

 

Fotó szakkör

Tartja: Wilhelm Mónika

A professzionális fotózás iránt érdeklődőknek ajánlom. Megismerkedünk a digitális fényképezőgépek jellemzőivel, az elméleti alapokkal. Sokat kirándulunk, s közben fotózunk is, akár mobiltelefonnal is. Kiállításokra, múzeumokba is ellátogatunk.

A 2020-21-es tanévben sok szép munka készült, az alábbi linken egy válogatást lehet megtekinteni a legjobban sikerült fotókból:

Virtuális fotókiállítás

_____________________________________________________________________________

 

Labdajáték szakkör
Tartja: Ránky Dezső

A szakkörön szívesen látunk lányokat és fiúkat is, akik érdeklődnek a sportok, a labdajátékok és a versengés iránt. A diákok különböző csapatjátékokkal ismerkedhetnek meg alaposabban, ezekben kipróbálhatják magukat, részt vehetnek a házi és kollégiumok közti bajnokságokon.

Cél: A tanulók testi-lelki képességeinek fejlesztése, a testmozgás iránti igény felkeltése. Egészséges, edzett személyiségek kialakítása. Tanulóink „belekóstolhatnak” a versenyszervezésbe, rendezésbe. Közreműködhetnek a jegyzőkönyvek vezetésében, oklevelek, érmek kiosztásában.

_______________________________________________________________________________

 

Rajz

Tartja: Oláh József

A szakkör várja azokat a tanulókat, akik kreatív időtöltésre, alkotásra vágynak. A foglalkozás célja a rajzkészség fejlesztése, az elvont gondolkodás, az analizáló-szintetizáló képesség kialakítása, a vizuális érzékelés és visszatükrözés képességének finomítása, az ábrázolási konvenciók megismerése, elsajátítása.

________________________________________________________________________________

 

Sakk szakkör

Tartja: Németh Gábor

A szakkör a sakk szabályrendszerének, alapelemeinek, logikai összefüggéseinek és kulturális vonatkozásainak megismertetését tűzte ki zászlajára. Ez a játék fejleszti a memóriát, kreativitásra ösztönöz és a szabályok betartására kötelez. Nagyfokú önuralmat és fegyelmet kíván. Egy kiváló eszköz, amely szórakoztatva tanít és nevel.

_____________________________________________________________________________

 

Városismereti szakkör

Tartja: Juhászné Otrosinka Judit

Mindenkinek vannak titkai. Még Budapestnek is. A házak falai, az utcák kövei, a templomok tornyai, az udvarok fái régi titkokat őriznek. A Budapest tematikus, alternatív városnéző sétáinkon a titkok tudójává válhat mindenki: megismerheti a város izgalmas történetét, megbújó szépségeit, hajdani lakóinak sorsát.

_____________________________________________________________________________