Karácsonyi ünnepély a kollégiumban

„Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni” – írja Márai Sándor.

Ezt a csodát ünnepeltük Karácsonyi műsor keretében december 17-én, kedden a kollégium klubszobájában. Minden évben hosszas készülődés előzi meg a Karácsonyi ünnepélyt és ez nem volt másként az idén sem.

A kollégium erre az alkalomra ünnepi díszbe öltözött. A tanulók karácsonyi dekorációt készítettek és feldíszítették a kollégium különböző helyiségeit és a saját termeiket.

A Karácsonyi műsoron sok tehetséges tanuló lépett fel. A Kórus előadásában hagyományos és modern karácsonyi dalok csendültek fel. A karácsonyi énekeket Sinka Andrea zongorán, Ökrös Katalin és Ürmös Alexandra hegedűn kísérte.  A kórus éneke közben az angyalok (Horváth Kinga és Sebák Lívia) meggyújtották a csillagszórókat a fenyőfán.

Az előadást versek, novella és zenés betétek színesítették.

Versek:

Drága Jázmin: Kosztolányi Dezső: Karácsony

Soltész Kristóf – Váci Mihály: Betlehemes

Szakács Luca – Csákváry Zoltán: Újévi imádság

Novella:

Fekete Koppány: Fekete István: A két szánkó

Ének:

Szeles Emese, Holocsy Zsóka, Papp Veronika – Kicsi gyermek

Kiss Mirtill – Ghymes: Szép jel

Nagy Bogi – Zséda: A Szürke Patás

Docsa Dóra – Laurynn Hill: His eye is on the sparrow

Bereczky Zsolt – Frank Sinatra: Let it snow

Komolyzenei darabokat hallhattunk Vivaldi és Rachmaninov művei közül Szőllősi Katalin, Földházi Lilienn és Pajor Oliver előadásában.

Két dramatikus játék képezte az előadás vázát.

Egy modernebb darab a kollégium dráma tagozatos diákjainak a rendezésében, Fekete Karácsony címmel.  Felléptek: Szeles Emese, Holocsy Zsóka, Papp Veronika, Hommonai Mirabella, Drága Jázmin.

Egy hagyományosabb színdarab zárta a rendezvényt: Földváry András: Karácsonyi csoda címmel, amelyet Bartha Eliza Igazgatónő és Ákos János volt Igazgató rendezett.

Szereplői: Józsa Gréta, Faragó Pál, Horváth József Dominik, Müller Milán, Paulovszky Gergő voltak.

Berta Kinga népdallal színesítette a színdarabot.


Mindkét darabnak nagy sikere volt.

Az ünnepség után a meghívott vendégeket (szülők, osztályfőnökök) terített asztalok várták a József Attila teremben. Az este folyamán a tanulók a csoportvezető tanáruk és az évfolyamtársaik körében ünnepeltek a saját maguk által feldíszített termekben.