Márciusi rendezvények

Márciusi rendezvények

Március 2.

Filmvetítés a kommunizmus áldozatainak emléknapja kapcsán. Bacsó Péter „Te rongyos élet című filmjének” megtekintése, a földszint klubhelyiségben 19:00-tól- 21:00-ig.

Március 9.

Kézműves foglakozás: Tojásfestés, húsvét alkalmából, és egyéb kollégiumi húsvéti díszítések. A tojások festésének egyik módja, hogy hagyományosan vöröshagyma héjából főzött lében festjük meg a tojásokat. Kérjük a kedves tanulókat és tanárokat, hogy a foglakozásra legyenek szívesek a tojásfestésre alkalmas lehetőleg természetes anyagokat hozni.

Március 9.

Kispályás floorball bajnokság lesz „Mozgásban a kollégium” program keretében, a Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégiumban. Kollégiumunk egy csapatot indít a versenybe.

Március 10.

Szavaló verseny a Szily Kálmán Műszaki Szakközépiskola Szakiskola szervezésében meghirdetett versenyen, amelyen kollégiumunk is részt vesz.

Március 10.

Nemzeti ünnepünket terveink szerint egy, a belvárosban a Pilvax kávéháztól induló, az események eredeti helyszíneit felfedező belvárosi „forradalmi sétával” szeretnénk megtisztelni, ha az időjárás is engedi (Rossz idő esetén, a „Hídember” című film kerül levetítésre Széchenyi István életéről, a klubban).

Március 16.

Szépíróverseny A Weiss Manfréd Szakközépiskola és Kollégium rendezésében. A szabadkézzel írt pályaműveket március 16-ig postázni kell. A döntőbe kerülő diákok következő megmérettetésére szintén a szakközépiskolában kerül sor. A döntő időpontjáról értesítést kap, minden érintet később.

Március 17.

Függeszkedő-kötélmászóversenyre várják kollégiumunkat, a Szily Kálmán Szakközépiskola és Kollégiumába.

Március 22

A víz világnapja: „a Víz, mint éltető elemünk” címmel rajzpályázatot hirdet Kollégiumunk, Fejes-Tóth Mariann tanárnő vezetésével. A pályamunkák leadási határideje 2016. március 18. 18:00-ig a tanári szobában. A pályázattal kapcsolatos egyéb információkat a tanárnő ad. A legjobb rajzokat díjazzuk, és később kiállításra kerülnek.

Ott István

Kollégiumi nevelőtanár